Nyårslöfte

Hej på er!
Igår skrev jag såhär: "Imorgon ska jag även avslöja mitt nyårslöfte här på bloggen så håll utkik efter det!" och förhoppningsvis blev ni i alla fall lite nyfikna. Jag tycker i alla fall det är kul att äntligen få berätta, eftersom det här kommer märkas på bloggen också :)
 
För er som kanske har missat det så är det här den sista dagen på år 2015. Imorgon börjar ett nytt år med nya möjligheter. Många lovar varandra, eller sig själva, saker inför det nya året. Man tänker typ "nytt år, nytt jag". Sån är jag också, tydligen. Jag har bestämt mig för ett nyårslöfte, ganska ovanligt för mig faktiskt. Mamma sa alltså till mig att hon ville att vi skulle lova, inför det nya året, att bli nyttigare. Eftersom jag vet att jag inte bara kan bli nyttigare sådär av att säga det så bestämde jag mig för att hålla mig till vissa regler under 2016. Lätta regler egentligen, men mycket hälsosammare än mitt liv under 2015. 
Jag har bestämt att jag inte får äta godsaker (alltså godis, chips, fika, mm.) varannan månad hela året. Alltså januari blir en nyttig månad, februari blir normal, mars är nyttig, april är normal osv. Men eftersom "normal månad" för mig är ganska mycket godsaker så bestämde jag att den "normala månaden" ska fortfarande vara nyttigare än såhär som jag lever nu. Så ser mitt nyårslöfte ut. Ni får jätte gärna ta efter mig och lova samma sak inatt :) Om det är något ni inte förstår så kommentera, det var ganska svårt att förklara faktiskt. 
 
Pappa frågade mig om träning ingår i löftet. Jag sa nej, men jag tänker träna ändå. Jag och min kompis Eveliina har bestämt oss för att gå till gymmet tillsammans efter nyår, så ett nyttigt år ska jag få :)
Egentligen hatar jag sånna här löften om nyttigare liv, för jag är så dålig på att hålla dom och mår jätte dåligt när jag inte kan hålla det. Så snälla håll tummen för mig!
 
Men nu kanske ni undrar hur det här påverkar min blogg, för jag sa ju att det skulle göra det.
Jag tänkte faktiskt låta er följa min "resa" till ett hälsosammare liv. Jag tänkte helt enkelt hålla er uppdaterade om hur det går och om jag mår bättre av det här.
Det är faktiskt så att just nu är jag överviktig. De flesta skulle säga emot mig när jag säger så. Det syns klart och tydligt att jag inte är vältränad, men överviktig brukar ingen gissa på. Det är för att jag inte är mycket överviktig, bara lite grann. Jag har räknat ut mitt BMI (ca. 25,4) och det är därför jag kallar mig överviktig. 
Därför hoppas jag att det här löftet ska hjälpa mig att gå ner i vikt, få en bättre kondition och må bättre :)
Ni som vill ta efter mig och göra det här, jag hoppas det kommer hjälpa er också :)
 
Så nu vet ni äntligen. Jag hoppas det kommer gå bra för mig så att jag får något resultat att dela med mig av till er. Om det är någon där ute som har varit överviktig, men lyckats gå ner i vikt och känner sig nöjd med sin "nya" kropp, eller även om du inte är nöjd, det vore roligt om du kunde kommentera och berätta hur DU gick ner i vikt, jag tar gärna emot tips :)
Annars önskar jag er alla ett gott nytt år! 00.00 inatt kommer det ut ett "Tack 2015"-inlägg, så kolla gärna in det när ni har tid :)
Ha det underbart!
 
RSS 2.0