Har jag social fobi?

Hej!
Nu märker jag att det blev ganska sent med inlägget, jag har glömt bort. Vanligtvis när jag kommer på det såhär sent så brukar jag strunta i det helt och säga vad jag vill säga nästa dag istället, men idag måste jag få berätta vad jag har gjort. Jag har nämligen tagit mig till gymmet och tränat.
 
Äntligen är jag fri från sjukdom (peppar peppar) och jag är hemma och har all tid i världen. (eller inte ALL tid)
Igår bestämde jag att jag bara måste ta mig till gymmet direkt efter idrotten imorgon (alltså idag) och det gjorde jag. Jag hade absout ingen lust egentligen, jag var ju redan svettig för det var så fantastiskt väder idag.
Det som sabbar lusten mest är absolut inte att jag är lat, utan att jag blir så nervös. Ja, jag blir nervös när jag ska till gymmet, för jag vill inte att det ska vara andra där när jag tränar. Har jag social fobi? Jag vet inte. Det är faktiskt mycket jobbigare och svårare än man kanske kan tro för mig att ta mig till gymmet, just för att det är andra där. Skulle jag ha ett gym hemma så skulle jag nog träna lite varje dag, så det är inte på grund av lathet.
 
Jag kämpar varje dag, hela tiden, med att inte skämmas över saker när jag är ute bland människor. Det finns situationer som är jobbigare än andra, gymmet hör dit. Jag har till och med problem med att gå dit med någon annan och träna med någon annan, även om det är 100 gånger lättare. Det är allra värst att gå dit ensam och det gjorde jag idag. Jag är stolt över mig själv varje gång jag gör något som kändes skrämmande, som gymmet då, men tyvärr känns det nästan som att det aldrig blir lättare att gå dit och som att jag aldrig lär mig.
 
Jag vill inte att ni ska tycka synd om mig, jag vill bara att ni ska förstå varför jag kanske inte alltid vill till gymmet även fast jag vill träna. Jag vill att ni ska förstå att det inte handlar om lathet (även om jag är lat) utan att det helt enkelt bara är läskigt.
 
Det här inlägget blev kanske lite rörigt och jag ber om ursäkt för det. Jag hade inte planerat att börja prata om det här lite djupare ämnet och har därför inte planerat hur jag ska lägga upp det. Det bara rullade på liksom :)
 
Ha det bra! :)
 
RSS 2.0